söndag 24 oktober 2010

Utflykt!

Igår vid lunch var det 18 grader och strålande solsken så maken föreslog att vi skulle åka till "Ballon d'Alsace", ett högt och ändå lättillgängligt berg fem mil härifrån. Drygt 1200 meter över havet är det och vi har hört att det ska vara underbart vackert, men det har inte blivit av att vi har åkt dit än.
Men nu var det alltså dags. Så när Diana hade sovit klart samlade vi ihop oss och körde iväg. De stora tjejerna var tveksamma till det hela, men vi tänkte att lite frisk luft och vacker utsikt vore  härligt, visst?
Resan tog en timme, och redan när vi var halvvägs började Emma klaga över att hon mådde illa. När vi väl började klättringen på serpentinvägen tyckte hon att vi skulle vända om och åka hem igen, så vi öppnade ett fönster och körde väääldigt sakta. Till slut var vi framme, och då var det mulet och det stod 7 grader på bilens termometer...
När vi gick på stigen upp mot toppen såg vi en hel del snö i dikeskanterna, till Jareds stora glädje, han skulle samla snöhögar hela tiden. (Som tur var hade han vantar...) Emma gick och klagade över att det här var det tråkigaste hon någonsin hade gjort, till slut grät hon och ville gå tillbaka till bilen. Visst var det blåsigt och kallt, men så illa var det inte...
Vår förhoppning om en trevlig utflykt tillsammans med en fikastund i solskenet på toppen gick helt i kras... Vi tog några kort, skyndade oss tillbaka till bilen och åt våra kakor på hemvägen.
Ja, ja, vad lär vi oss av detta? Det är kallt högt uppe på berg! Inga fler spontana bergsutflykter för oss på ett bra tag...


På toppen! Missa inte alla bergen i bakgrunden för att barnen är så söta. ;)

2 kommentarer:

Lilo sa...

Vilken skojig utflykt. ;) Lite som när vi kom upp på Teide på Teneriffa och fick kasta oss in i turisternas shop för att köpa tröjor vi egentligen inte ville ha, annars hade vi frusit ihjäl!

Madeleine Blomberg sa...

Barnen ÄR verkligen söta - och duktiga som står ut med kylan och se glada och gulliga ut ändå!!! Kul att läsa om vad ni har för er och dina målande beskrivningar gör att jag känner mig nästan tillsammans med er!!!