onsdag 21 september 2011

Nån som samlat på fotbollskort o sånt?

Sedan slutet av augusti och till och med november ut får man, alldeles gratis, samlarklistermärken från Dreamworks när man går och handlar på Cora, vilket är vår favoritstormarknad. För varje 30€ man spenderar får man ett paket med fem klistermärken i, och för vissa produkter får man 1-3 paket extra, beroende på vad som är veckans kampanj. Och så får man en fin bok att klistra in allting i. Det finns massor av information om olika djur i boken, tex ett uppslag om katter, och så får man klistra in några "Puss in Boots" klistermärken där, osv. Ni fattar va?

I alla fall, idag fick man dubbelt upp av de här paketen när man handlade, så medan Victoria var på ridskolan passade jag på att handla, och särskilt av veckans kampanjvaror, förstås. När jag betalade frågade kassörskan om jag ville ha klistermärken till mina barn, och när jag svarade ja tittade hon på kvittot (det är automatisk uträkning av hur många paket man får) och sa "vingt-deux". För er som inte kan franska betyder det tjugotvå! Alltså 110 klistermärken eftersom det är fem i varje paket.
Totalt finns det 112 olika klistermärken i boken, och eftersom vi är en stor familj och handlar en hel del så har vi klistrat in en hel del redan.
När maten var inplockad och vi hade sorterat alla klistermärkena visade det sig att det, av dagens 110 klistermärken, fanns hela FEM som vi inte redan hade... Suck. Vi saknar 31 för att få en full bok, och det vill man ju ha, så klart. Tur att de är gratis, annars hade man kunnat bli fattig på det här.

Men fotbollskort höll ju folk på och bytte med varandra, jag har inte hört talas om att barnen byter de här korten med varandra, tyvärr, vi har en rätt rejäl hög med extrakort nu, och större lär den bli, vi är ju inte ens halvvägs i kampanjen.

Som extra bonus finns det en tävlingskod i varje paket, och skriver man in den på internet kan man vinna ett Xbox360 med Kinect, de lottar ut fyra varje vecka. Det skulle ju inte sitta fel med en sån. :)

Inga kommentarer: