torsdag 20 januari 2011

Uppsagd!

Maken undrade om jag hade skrivit om det, och det har jag ju inte.
Ungefär en vecka innan jul fick han och alla andra anställda på Faurecia i Torsås veta att hela stället kommer att slå igen till årsskiftet 2011/2012.
Vill man läsa mera finns det en liten artikel om det i Barometern. Det var visst på riksnyheterna också, för svärmor ringde samma kväll och sa att hon just hört det. När vi flyttade till Bergkvara 2001 var det mer än 500 anställda där, och efter ett antal stora uppsägningar de senaste åren läggs det alltså ner. Sorgligt.
Det var lite osäkert vad det skulle innebära för oss, eftersom Johannes egentligen bara är utlånad från Torsås och hit på tre år. Men det löste sig ganska snabbt och den enda skillnaden för oss nu är att han inte har möjlighet att återvända till ett jobb i Torsås när den har perioden är över. Vi måste inte bryta mitt i för att hans arbetsplats läggs ner. Det känns väldigt skönt.
För att inte tala om hur glada vi är att vi vågade flytta hit i våras, och slipper sitta i Bergkvara nu och veta att familjeförsörjaren snart kommer att vara arbetslös...

2 kommentarer:

Madeleine Blomberg sa...

Vi med - även om vi saknar er ibland;-)

Linda sa...

Jo, det är klart att vi saknar er också ibland. ;)